23 octombrie 2008

Fascinant :X





Dansul irlandez transmite energie, bucurie, noi posibilitati. Este o atitudine optimista asupra vietii.
Acest dans face parte, alaturi de muzica irlandeza, cu care s-a dezvoltat in stransa legatura, din mostenirea culturala si artistica pe care civilizatia celtica a lasat-o Europei.
Interpretat solo, dansul irlandez se caracterizeaza prin miscarea rapida si precisa a picioarelor si prin pozitia dreapta, rigida a partii superioare a corpului.
Exista multe legende despre cauza pozitiei rigide a mainilor in dansul irlandez, care este o practica unica in lumea dansului; una dintre ele se refera la suprafata pe care se dansa, care de obicei era foarte mica - spatiul restrans din pub-urile irlandeze - si care nu permitea miscarea mai ampla a mainilor, insa poate cea mai practica explicatie se refera la complexitatea pasilor, care ar fi fost umbrita de o eventuala miscare a partii superioare a corpului.
Ca forma de dans, dansul irlandez are reguli foarte precise, dar in cadrul acestora exista spatiu aproape nelimitat de inovatie si varietate, fiind o forma de arta vibranta si in continua evolutie.








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire