7 mai 2009

1 MAI :X



Stiu ca au trecut cateva zile de cand a fost 1 Mai dar de abia acum am avut timp sa public superbele poze din vacanta la munte.Oricat de bine ar arata pozele,emotiile simtite acolo nu se pot exprima in cuvinte si in fotografii.Am fost la Pestera Scarisoara si Cascada Varciorog.Recomand tuturor sa mearga acolo.
Cascada Varciorog este situata in comuna Arieseni la o altitudine de 1090 m.Un drum forestier de cca 4 km ne conduce la Cascada Varciorog de la drumul national 75,unde se gaseste si un indicator.










Cascada are o inaltime de 15 m,fiind de o frumusete deosebita.Nu se poate ajunge cu masina la cascada asa ca va recomand sa va incaltati adecvat deoarece drumul este destul de dificil.Se va trece si prin apa si peste niste poduri nu foarte sigure,dar merita sacrificiul.

































Pestera Scarisoara se afla in comuna Garda de Sus judetul Alba. Are o adancime de 105 metrii si o lungime de 720 metrii.Pestera este una din cele mai mari pesteri cu gheata din Romania.Conform lui Emil Pop peştera are o vechime de peste 3.500 de ani, ea formându-se în timpul glaciaţiunilor, când aceşti munţi erau acoperiţi de zăpadă şi gheaţă.

Temperatura medie atinge +1°C vara şi coboară până la -7°C iarna. În zona permisă turiştilor temperatura medie este de 0°C.Stratul de geata in pestera masoara 37 metrii.In pestera traiesc lilieci si insecte mici.



Adevarul este ca trebuie sa ai mult curaj sa cobori in pestera dar merita.Deoarece jos in pestera e foarte frig bara de sustinere este inghetata asa ca nu va uitati manusile.Mie mi-au inghetat mainile si imi era foarte greu sa ma tin.









Eram atat de obosite in pozele astea:D.. bine ca nu se observa.


























Poza aceasta e in drum spre Pestera Scarisoara.Am facut 12 km pe jos deoarece cu masina e foarte riscant.Nu ma intrebati daca am avut febra musculara!=)) Mi se parea asa tare ca pe drum la cate o casa se vindeau placinte.Mmmmm...DELICIOASE.


Dupa iesirea din Pestera :D.







Am fost cam dezamagita de faptul ca in Garda era un singur restaurant.Nu recomand nimanui localul. Veti fi foarte dezamagiti.





Chiar ne-am distrat!












Ador poza asta! Daca as putea descrie in cuvinte cum te simti acolo langa cascada ar fi minunat...






Zapada in mai!Da... foarte tare...Poza e facuta in drum spre cascada.Erau cam 18 grade si totusi zapada era foarte rece.


Roxi a mea se batea cu zapada cu tati.




1 MAI cel mai reusit din viata mea.Sper sa repet experienta si sper ca v-am convins sa mergeti si voi!

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

ce fain ... un peisaj awesome ... :)

9 mai 2009 la 20:53  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire