19 iulie 2010

Farmacia lui Dumnezeu

Conform Bibliei, Dumnezeu a creat toate alimentele innainte de crea omul. Prin felul in care le-a creat a lasat de inteles felul in care anumite alimente se potrivesc cu anumite parti din corpul nostru. Fiecare fruct si fiecare leguma are un rol in sanatatea omului. Am ales la intamplare cateva dintre acestea:

Conopida este considerata un aliment anticangerigen detoxifiant al organismului. Consumul acestei legume de cel putin trei ori pe saptamana previne anemia si regleaza tensiunea arteriala. Conopida este recomandata persoanelor care vor sa slabeasca.

Consumul regulat de mere diminueaza riscul infarctului miocardic, a valorii colesterolului, regleaza tranzitul digestiv datorita pectinei, previne ulcerul, ajuta impotriva constipatiei, dreneaza rinichii, este un bun dezinfectant al intestinului si poate functiona ca un eliminator al nicotinei existente pe intestinul fumatorului.
Banana se numara printre cele mai sanatoase fructe. Este foarte buna pentru anemie, pentru cresterea capacitatii de concentrare, pentru constipatie, pentru tratarea negilor. Banana contribuie la intarirea sistemului imunitar.
Piersica reprezinta un remediu impotriva anemiei, datorita cantitatii importante de fier pe care o contine.Este indicata si impotriva constipatiei, pentru reglarea tensiunii arteriale si pentru buna functionare a sistemului nervos. Se mai spune ca piersicile au darul de a impiedica formarea tesuturilor maligne in organe.
Castravetele este un adevarat miracol pentru sanatate, avand proprietati benefice atat pentru organele interne cat si in tratamentele cosmetice. Are efecte pozitive asupra psihicului, depurativ si diuretic.
Telina aduce un aport esential in fortificarea oaselor. Telina contine 23% sodiu la fel ca si oasele. Telina intareste si suplineste nevoile scheletului nostru.
Strugurii prinsi in ciorchine iau forma unei inimi. Strugurii reprezinta un puternic aliment vitalizant pentru inima si sange.

Smochinele cresc mobilitatea spermei masculine si sporesc cantitatea de spermă, prevenind infertilitatea la bărbaţi.

Rosia prezinta 4 camarute la fel ca si inima omului. Rosia reprezinta un aliment pentru inima si sange.
Portocala ajuta la sanatatea si fluxul miscarii limfatice in sani.
Nuca este asemanatoare creierului uman. Nucile ajuta la buna functionare a creierului.
Un morcov in sectiune pare un ochi omenesc. Morcovul în mare măsură optimizează fluxul de sânge spre ochi, ajutând la funcţionarea lui.
Fasolea vindeca si ajuta la mentinerea functiilor rinichilor si la infatisare este asemeni unui rinichi.
Ceapa ajută la curătirea deseurilor materiale din toate celulele corpului, inclusiv ne produce lacrimi care spală stratul epitelial al ochilor.
Cartoful este foarte asemanator pancreasului şi reglează indicele glicemiei la diabetici.Maslinele ajuta la buna functionare si sanatate a ovarelor.




Etichete:

2 comentarii:

Anonymous dan a spus...

Nice article:*

20 iulie 2010 la 20:00  
Blogger Adriana a spus...

ms

21 iulie 2010 la 12:38  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire